درمان فیستول با لیزر؛ بدون عمل جراحی + قطعی

انواع درمان فیستول

پیشرفت علم کمک روز افزونی در پزشکی و بهبود راه‌های درمانی بسیاری از بیماری‌ها داشته است. امروزه لیزر توانسته جایگزین بسیاری ازعمل های جراحی‌ سنگین و پر عارضه شود. کاربرد لیزر در جراحی فیستول مقعد به دلیل حساسیت و آسیب‌پذیری طبیعی ناحیه‌ی مقعد نسبت به سایر اندام‌ها از بسیاری از مشکلات این روند درمان کاسته است. لیزر در تمامی عمل های جراحی از مزایای بسیاری برخوردار است. اما به دلیل تک بعدی بودن درمان فیستول مقعد و نبود راهی جز جراحی آن، نقش لیزر پررنگ‌تر و قابل درک‌تر خواهد بود.

درمان فیستول با لیزر

در روش درمان فیستول با لیزر به جای استفاده از تیغ یا چاقوی جراحی و آسیب زدن به بافت‌های اطراف با کمک اشعه و انرژی ساطع شده از دستگاه لیزر مسیر فیستول را می‌بندند. لیزردرمانی می‌تواند با دقت و تهاجم کم‌تر به عضله‌ی دریچه مقعدی و حتی بدون کمترین خونریزی و درد انجام شود. زیرا لیزر فیستول این قابلیت را دارد تا هم اعصاب آسیب‌دیده حین جراحی و هم مویرگ‌های پاره شده را ترمیم کند. این روش جراحی فیستول به صورت سرپایی بوده و نیازی به بی‌هوشی عمومی و تحمل عوارض ناشی از آن ندارد.

تصویر لیزر فیستول

درمان فیستول با لیزر در مدت محدودتر و با سرعت بیشتری انجام می گردد و فرد می‌تواند زودتر از سایر روش‌ها و با کمترین دوران نقاهت به فعالیت روزمره و کار خود بازگردد؛ همچنین احتمال عود یا عفونت ناشی از لیزر فیستول کم‌تر از سایر روش‌هاست.
با ورود لیزر به حیطه‌ی درمانی ترس ناشی از جراحی بیماران و خانواده‌هایشان کم شده و افراد با خیالی آسوده‌تر برای درمان مشکلات خود پا به اطاق عمل می‌گذارند. پزشکان نیز از این روش درمانی به دلیل آسانی و کم‌تهاجمی بودن، بیشتر از روش‌های قدیمی و تیغ جراحی استقبال می‌کنند.

مزایای لیزر فیستول مقعد

از آنجا که طی درمان با لیزرفیستول پوست حساس مقعد کمتر تحریک شده و اذیت نمی شود، این روش درمانی مزیت های دیگری نیزبه همراه دارد.

برخی از مزایای لیزر فیستول عبارت اند از جمله:

  • لیزر فیستول تنها روش قطعی است و زمانی که جراح فیستول از اشعه لیزر برای درمان استفاده می کند، نیازی به روشهای دیگر نیست.
  • این روش بدون هیچ گونه خونریزی و درد انجام می شود زیرا به جوش دادن عروق خونی می پردازد.
  • در درمان با لیزر احتمال ابتلا فرد به تنگی دریچه مقعد وجود ندارد.
  • این روش درمانی محدودیت سنی نداشته و برای تمام گروه های سنی قابل انجام است.
  • پس از درمان با لیزر فرد نیازی به پانسمان ندارد.
  • لیزر احتمال انتقال بیماری‌های منتقل شونده از خون مانند هپاتیت و HIV را به حداقل و حتی صفر می‌رساند.
  • هزینه درمان فیستول با لیزر بسیار کمتر از روشهای دیگر است.
  • لیزر فیستول نیازی به دوره نقاهت طولانی ندارد.
  • امکان آبسه و عفونت در لیزر فیستول بسیار کم است.
  • این روش بر خلاف روشهای درمانی دیگر به صورت سرپایی در کلینیک پزشک و کمتر از نیم ساعت انجام می شود.

هزینه لیزر

لازم به ذکر است که درمان فیستول با لیزر به عوامل مختلفی مثل محل رشد فیستول، طول کانال آن، کلینیکی که برای درمان به آن مراجعه می کنید و… دارد. بنابراین باید حتما توسط پزشک معاینه شده سپس هزینه درمان فیستول با لیزر ذکر شود. ولی به طور کلی به دلیل اینکه درمان با لیزر در کلینیک ها به صورت سرپایی انجام شده و نیازی به بیهوشی ندارد، هزینه کمتری نسبت به سایر درمان ها دارد.

لیزر فیستول در کمترین زمان توسط بهترین جراح

درمان قطعی در ایران کلینیک توسط یکی از بهترین جراح های فیستول مقعدی در تهران. جهت تعیین نوبت یا مشاوره می توانید از طریق شماره روبرو اقدام کنید.

جراحی فیستول

فیستول مقعد به ندرت ممکن است بدون درمان و از بین بردن عفونت ایجاد شده التیام یابد. در اغلب موارد، جراحی فیستول برای درمان کامل این بیماری مورد نیاز است. البته جراحی آن نیز وابسته به نوع فیستول مقعد که ساده یا پیچیده (حاد) باشد و موقعیت آن چندین تکنیک استفاده می‌شود که عبارتند از فیستولوتومی، استن، فلپ آدوانسمنت و پلاگین بیولوژیکی.

تصویر جراحی فیستول
تصویری که مشاهده می کنید، نحوه جراحی فیستول مقعد به روش سنتی می باشد.

در انجام عمل فیستول به روش جراحی سنتی، پزشک با استفاده از تیغ جراحی یا دیگر روشهایی که درادامه با آنها آشنا می شویم، اقدام به از بین بردن بافت عفونی و درمان فیستول می نماید.

روشهای درمان فیستول مقعد

اکثر روش‌های جراحی فیستول مقعد را می توان به صورت سرپایی و بدون نیاز به بستری انجام داد. در فیستول‌های بزرگ و عمیق ممکن است نیاز به مدتی مراقبت پس از جراحی در بیمارستان باشد. معمولاً بیماران می‌توانند در همان روز بعد از عمل جراحی به خانه برگردند، با این حال، نیاز به استراحت برای حداقل چند روز بعد از عمل فیستول برای کمک به روند بهبود وجود دارد. هر یک از تکنیک‌های جراحی فیستول مزایا و معایبی به همراه دارند که با توجه به موقعیت و محل قرارگیری فیستول توسط پزشک انتخاب می‌‌شوند، این روش‌‌ها شامل مواردی که در ادامه با آنها پرداخته ایم هستند.

عمل فیستول با روش فیستولوتومی

عمل فیستول به روش فیستولوتومی روشی است که در ۸۵ الی ۹۵ درصد موارد استفاده شده و به صورت یک برش باز در تمام طول فیستول به منظور بررسی و رفع آسیب‌های وارده به تمامی قسمت‌ها انجام می‌شود. در این روش پوست و عضله‌ی تونل موجود کامل باز شده و اجازه‌ی ترمیم فیستول از داخل به خارج را می‌دهد و پس از مدتی تبدیل به یک شیار می‌شود. یک الی دو ماه زمان نیاز است تا زخم ناشی از جراحی فیستول بهبود یابد اما ممکن است جای زخم تا همیشه همراه شما باشد.

جراحی فیستول به روش تکنیک استن

این روش سابقه‌ی دیرینه در درمان فیستول مقعد دارد که در روش سنتی جراحی، با موی دم اسب یا کتان انجام می‌شده است. در فیستول‌های پیچیده‌تر که در قسمت‌های بالایی قرار گرفته و قسمتی از عضله اسفنکتر را نیز درگیر کرده است، یک نخ بخیه یا لوله‌ی باریک ویژه‌ی تخلیه را برای حداقل شش الی دوازده هفته در فیستول قرار می‌دهند تا به تخلیه‌ی کامل چرک و بهبود فیستول کمک کند. سپس در صورت لزوم جراحی قطعی مورد نیاز انجام می‌شود. این روش برای افراد در معرض خطر ابتلا به بی‌اختیاری مقعدی از جمله بی‌اختیاری گاز روده مناسب است. گاهی اوقات انجام چندین جراحی مورد نیاز دارد.

عمل فیستول به شیوه فلپ آدوانسمنت

عمل جراحی فیستول به شیوه فلپ آدوانسمنت معمولاً در فیستول پیچیده مورد استفاده قرار می‌‌گیرد که برای افراد در معرض خطر بی‌اختیاری مقعدی کاربرد دارد. با استفاده از قسمتی از بافتی که از رکتوم یا پوست اطراف مقعد برداشته شده است، فیستول را ترمیم می‌کنند. میزان عود گزارش شده از این روش ۵۰ درصد است. شرایط خاصی، مانند بیماری کرون، بدخیمی و سیگار کشیدن احتمال شکست را افزایش می‌دهد. در حد خفیف تا متوسط نیز بی‌اختیاری مقعدی از آن گزارش شده است.

درمان فیستول مقعد با روش پلاگین بیولوژیکی

درمان فیستول مقعدی با روش پلاگین بیولوژیکی به این گونه است که، یک پلاگین مخروطی شکل ساخته شده از بافت انسانی (مخاط روده انسانی) که برای جلوگیری از باز شدن داخلی فیستول مقعد استفاده می‌شود. این پلاگین را با بخیه به سر داخلی فیستول مقعد متصل می‌کنند. بافت جدید معمولاً در اطراف پلاگین رشد می‌کند و به درمان فیستول کمک خواهد کرد.

این روش هیچ خطری برای بی‌اختیاری مقعدی ندارد و میزان موفقیت این روش بیش از ۸۰ درصد است اما میزان مؤفقیت بلند مدت آن نامشخص و احتمالاً کمتر از ۵۰ درصد است. این روش نیاز به بستری ۲۴ ساعت در بیمارستان دارد. این تکنیک با خطر بیشتر و عوارضی مانند درد، تشکیل آبسه و یا احتمال جابجایی پلاگین همراه است.

درمان فیستول با چسب فیبرین

به جز روش‌های تهاجمی و جراحی گفته شده امروزه روش دیگری نیز کشف شده که در حال حاضر تنها راه درمان غیر جراحی فیستول مقعد محسوب می‌شود. چسب فیبرین روشی است که در آن ماده‌ی فیبرینی از طریق منفذ فیستول تزریق شده و درون آن را می‌پوشاند، سپس منفذ فیستول با بخیه مسدود می‌گردد. این روش اجازه‌ی رسیدن بافت‌ها به هم و درمان فیستول از قسمت‌های داخلی به خارجی را می‌دهد. این یک روش ساده، امن و بدون درد است که حداقل میزان استرس را در بیمار ایجاد کرده و خطر بی‌اختیاری مدفوع سایر روش‌ها را نیز ندارد، اما به طور کلی در دراز مدت نتایج این روش ضعیف تلقی شده است. میزان مؤفقیت اولیه آن نیز چندان بالا نبوده و امکان بازگشت و عود بیماری درآن وجود دارد.

مراقبتهای بعد از عمل جراحی فیستول مقعد

تصویر مراقبت بعد از عمل فیستول

پس از اتمام جراحی فیستول مقعد و به هوش آمدن بیمار، در اکثر موارد فرد قادر به حرکت، خوردن و نوشیدن بلافاصله پس از هوشیاری خواهد بود و حتی می‌تواند در همان روز ترخیص شود و به منزل باز گردد. اما ممکن است در عمل جراحی پیچیده نیاز به بستری طولانی‌تر در بیمارستان باشد. در هر صورت ترخیص بیمار به معنی نادیده گرفتن عمل فیستول نیست و فرد باید در منزل تا بهبود نسبی زخم ناشی از جراحی استراحت کند و به توصیه‌های پزشک خود عمل کند.

اقدامات مورد نیاز و دوران نقاهت بعد از عمل فیستول عبارت اند از:

  • مصرف داروی ضد درد: بسیاری از افراد پس از عمل جراحی فیستول، تمایل و نیاز به استفاده از مسکن برای تسکین درد خود دارند که باید با دوز و فاصله‌ی زمانی تجویز شده توسط پزشک خود مصرف نمایند؛
  • مصرف آنتی‌بیوتیک در صورت لزوم: در افراد سالمی که نشانه‌‌ای از تب و عفونت ندارند، نیازی به تجویز آنتی‌بیوتیک پس از جراحی نیست. اما آنتی‌بیوتیک ممکن است برای برخی از افراد، از جمله افراد مبتلا به دیابت یا اختلال ایمنی بدن به عنوان پیشگیری تجویز شود؛
  • تعویض پانسمان: پانسمان ناحیه نیاز به تعویض هر چند روز یک بار دارد که بهتر است فرد برای انجام آن در بیمارستان آموزش ببیند و یا توسط یک پرستار انجام شود. زخم ناحیه طی شش هفته بهبود می‌یابد؛
  • رژیم غذایی ملین: در دوره‌ی کمون پس از جراحی فرد موظف به رعایت رژیم غذایی پر فیبر و ملین است تا از ابتلا به یبوست جلوگیری کند؛
  • حمام نشسته‌ی آب گرم: حمام نشسته‌آب گرم به مدت ۱۵ دقیقه سه بار در روز نیز طی یک هفته پس از عمل جراحی فیستول به سرعت بهبودی زخم کمک می‌کند؛
  • پرهیز از نشستن روی زخم: گاهی گذاشتن یک بالش در زیر باسن هنگام نشستن به کاهش فشار روی زخم کمک می‌کند؛
  • ویزیت پیگیری: برای پیگیری روند درمانی در موعد تعیین شده باید به پزشک معالج مراجعه شود. البته در صورت وجود عارضه یا مشکلی نباید تا ویزیت پیگیری صبر کرد و هر چه زودتر پزشک را از مشکل خود مطلع نمود.

مزیت لیزر فیستول نسبت به سایر روشها

عمل فیستول با لیزر بهتر است یا جراحی؟ سوالی که ذهن بسیاری از بیماران مبتلا به این بیماری را به خود درگیر کرده است. با توجه به انواع روشهای درمان فیستول، به جرات می توان گفت لیزر فیستول بهترین راه درمان این بیماری بوده که با کمترین عوارض و زمان عارضه را کاملا و قطعی از بین می برد.

عمل فیستول با روشهای جراحی هرکدام دارای عوارض زیاد و یا حتی شکست در درمان هستند که نمی توان آن ها را بی نقص داست. بنابراین با توجه به تمامی مزایای لیزر، بهترین روش درمان فیستول لیزر می باشد.

عوارض بعد از جراحی فیستول

عارضه‌های احتمالی بعد از عمل فیستول مقعد که در صورت بروز نیاز به پیگیری دارد شامل:

  • خونریزی شدید
  • تورم، ترشح یا درد افزایش یافته
  • گشادی مقعد
  • حرارت ۳۸ درجه‌ی بدن یا بالاتر
  • تهوع شدید
  • عود مجدد بیماری
  • یبوست
  • مشکل در دفع ادرار
  • بی‌اختیاری مدفوع
  • عفونت

سوالات متداول

335 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
View all comments
پارسا احمدی

من چند سال پیش جراحی فیستول انجام دادم اما هنوز عد گذشت اینهمه سال خوب نشدم و میخواستم بدونم لیزر برای درمان فیستول موثره ؟ من دیگه نمیتونم دوباره همه اون دوره نقاهت رو تحمل کنم میخوام یه روش اسون تر باشه برام

امیر

سلام و تشکر از پاسخگویی شما
فیستول یکطرفه دارم که هر چند وقت آبسه میکنه دردناک میشه و مجبورم با دارو و گاها تخلیه انجام بدم. با توجه به اینکه یکطرفه هست عمل لیزر موفق آمیزتره تا کار بیشتری داره
سپاسگزارم

مهدی

برای درمان فیستول میشه از دارو هم استفاده کرد؟

غلامرضا

سلام خسته نباشید چطوری میتونم وقت بگیرم برای درمان فیستول؟ فیستول حاد است و شدیدا عفونت می دهد

مهسا

درمان فیستول با لیزر بهتره یا اگه اشتباه نکنم جراحیش؟ چون من پدرم این بیماریو گرفته خیلی اذیت میشه میخوام یه راه درمان راحت داشته باشم

یزدان پرست

سلام دکترانجام دادن لیزر فیستول برای عضلات مقعد خطرناک نیست؟

...

بهترین راه درمان فیستول چیه؟ من خیلی حساسم به درد و به خاطر همینه که الان چند ماهه درمانمو عقب انداختم لطفا راهنماییم می کنید؟

مهدیس

عمل فیستول با لیزر درد داره؟ من خیلی میترسم فیستول دارم ولی واقعا از محیط عمل بخصوص تو ناحیه مقعد خیلی میترسم

محمد

سلام بنده به بیماری فیستول مقعدی دچار شدم. من جنوب هستم و برای معاینه و احتمالا جراحی لیزر میخوام بیام تهران خدمتتون. میخواسم بپرسم اگر بعد از معاینه به تشخیص دکتر عمل لیزر انجام بدم میتونم همون روز بعد عمل با پرواز برگردم جنوب؟ اگه واجبه بعد عمل استراحت کنم حداقل چند روز باید تهران بمونم؟

فائزه

بهترین راه درمان فیستول میگن جراحیه درسته؟ مادر خوده بنده به شخصه دوست ندارن جراحی انجام بدن و میترسن خب باید چیکار کنن

تلفن : 00 - 000
تماس اینستاگرام