در این مطلب قصد داریم با معرفی انواع مختلف این بیماری از جمله بواسیر خارجی، هموروئید داخلی، نوع ترومبوزه آن آشنا شده و بهترین روش و راه درمان آن را بازگو نماییم.
هموروئید چیست؟
بیماری بواسیر یک اختلال دردناک و شرم آور است که هیچکس دوست ندارد به آن مبتلا شود. متأسفانه، برخی از افراد بارها و بارها در طول زندگی خود این بیماری آزاردهنده را تجربه میکنند، درحالیکه برخی افراد خوششانس که نکات مراقبتی را رعایت می کنند، هرگز به آن مبتلا نمیشوند. اولین مرحله برای درمان بواسیر، تشخیص نوع آن بر اساس نشانههای ظاهری ایجاد شده است.
بسته به محل درگیری و آسیب عروق ناحیهی مقعد و التهاب و وخامت بیماری، هموروئید را به انواع مختلفی تقسیم میکنند. گاهی فرد به یک نوع و گاهی به چند نوع آن باهم مبتلا میشود. به طور کلی هموروئید دو نوع درونی و بیرونی دارد که خود آنها به انواع دیگری نیز با توجه به شدت اختلال تقسیم میشوند. علت نامگذاری آنها بدین شکل بر اساس مشاهدهی چشمی علایم و نشانههاست.
در انواع داخلی بواسیر به دلیل داخلی بودن نشانهها و درگیری محیط درونی مقعد و راست روده و از طرفی در انواع خارجی بواسیر یا هموروئید به سبب تظاهر نشانهها بر روی خروجی کانال مقعد به این اسامی نامیده شدند. حالا اگر فرد به یک نوع از بواسیر داخلی مبتلا شود که شدت بیماری در آن باعث خارج شدن زواید گوشتی از کانال مقعد گردد یا به یک نوع هموروئید پرولاپس دچار شده باشد، از آنجا که این نوع خارج ناحیه دهانه مقعد را درگیر کرده بسیار دردناک است.
بواسیر خارجی چیست؟
بواسیر خارجی کاملاً بیرون از مقعد قرار گرفته و به راحتی دیده و احساس میشود. این نوع بواسیر معمولاً دردناک و ناراحت کننده است. درد حاصل از آن به دلیل تراکم گیرندههای پیامرسان درد موجود در دریچه انتهایی کانال مقعد است. با نزدیک شدن به سطح پوست درد بیشتر قابل احساس خواهد بود. بواسیر زمانی رخ میدهد که مویرگهای مقعد و یا دریچه مقعد متورم و بزرگ شوند.
در بواسیر خارجی رگهای زیرین پوست و ۳/۱ انتهایی کانال مقعد دچار آسیب خواهند شد. درد بارزترین نشانهی این نوع بواسیر است زیرا ناحیهی ملتهب دارای گیرندههای فراوان درد است که میتواند پیام درد را به سرعت به مغز منتقل کند و فرد را آزار دهد. خارش و ایجاد توده در اطراف خروجی مقعد نیز در مراحل پیشرفتهتر بیماری بروز میکند. البته با وجود اینکه خونریزی مختص بواسیر درونی نیست، اما بسته به شدت بیماری و برجستگی ایجاد شده در عروق ممکن است تحت فشار وارده ایجاد شود.
شایعترین علت بواسیر خارجی زور زدنهای طولانی مدت در هنگام دفع مدفوع خشک و سفت است. زوری که فرد هنگام اجابت مزاج به مقعد خود وارد میکند دیوارههای عروق آن ناحیه را بیش از حد کشیده و نازک خواهد کرد. کشش بیش از حد باعث تضعیف خاصیت ارتجاعی دیواره سیاهرگها میشود. ضعف دیوارهها باعث کم شدن توان انقباضی در جهت گردش خون و در نتیجه جمع شدن خون درون رگها میگردد. تجمع خون به صورت ورم و التهاب ناحیهی مقعد بروز میکند.
با تمام این تفاسیر مزیت هموروئید خارجی بر سایر انواع آن این است که فرد میتواند به دلیل خاصیت درد و تغییر شکلی که در مقعد ایجاد میشود، خیلی زودتر متوجه آن شده و با پیگیری به موقع مانع ایجاد عوارض بیشتر شود. هرچند اگر تمام انسانها به سلامت خود در حدی اهمیت میدادند که با مشاهدهی کوچکترین نشانهای از اختلال در بدن در صدد بررسی و درمان آن برآیند، شاهد وجود امراض در مراحل پیشرفته و خارج از درمان نبودیم.
با پیشرفت هموروئید خارجی قسمتهای بیشتری از اطراف مقعد دچار التهاب و ورم میشود به صورتی که در صورت سازش بیمار با درد و سایر علایم آزاردهندهی آن و عدم اقدام به درمان، دور تا دور دریچهی مقعد برجسته و بیرون زده خواهد شد. با وسیع شدن آسیب، درمان سختتر خواهد شد در حدی که ظاهر زنندهی آن جز با اعمال جراحی سنگین برطرف نخواهد شد.
در صورتیکه مقدار زیادی خون در زواید خارجی هموروئید جمع شود تا مرز پاره شدن نیز پیش خواهد رفت. هموروئیدهای خارجی پیشرفته میتوانند زمینه را برای ایجاد نوع دیگری از هموروئید خارجی به وجود آورند که به دلیل شدت وخامت و عوارض خطرناکی که میتواند برای فرد ایجاد کند به صورت جداگانه تقسیم خواهد شد.باید در نظر داشت که عدم رسیدگی به موقع به بواسیر خارجی مشکلات فرد را چندین برابر میکند. زیرا علاوه بر علایم ایجاد شده باید عارضههای بر جا مانده در بدن را نیز درمان کرد. در این حالت نه تنها نیاز به صرف هزینههای بیشتری هست بلکه زمانبر نیز خواهد بود.کنترل علامتی درد یکی از درمانهای پیشنهادی این نوع بواسیر است.
بواسیر داخلی
بواسیرداخلی یا درونی محدود به بخش انتهایی دستگاه گوارش و داخلی راست روده است که عموماً با نشانهی خونریزی بروز میکند. بیدردی این نوع هموروئید نیز یک علامت اختصاصی دیگر آن است که از کم بودن گیرندههای عصبی درد درون کانال مقعد ناشی میشود.
در هموروئید داخلی شاهد درگیری عروق بواسیری داخل راست روده هستیم. این نوع از بواسیر معمولاً کمتر باعث رنجش، درد و ناراحتی فرد میشود. اما با هر بار فشار حاصل از اجابت مزاج ممکن است سطح آسیب دیده بیشتر تحریک شود و حتی خونریزی کند.
۳/۲ بالایی راست روده، محلی است که التهاب عروق آن را بواسیر داخلی مینامند. معمولاً درد، اولین نشانهی هر بیماری است اما در این اختلال از درد خبری نیست و فرد وقتی متوجه وجود یک مشکل ناشناس در بدن خود میشود که با مدفوع خونی یا کاسه توالت آغشته به قطرات خون در هنگام اجابت مزاج روبهرو میشود. دیدن خون بسیاری از افراد را نگران میکند و ذهن آنان را مشغول بسیاری از بیماریهای مهلک و سرطانی خواهد کرد. زیرا از زمانهای گذشته در تصور عموم مردم خونریزی از هر ناحیهی بدن، ترسناک و رعبآور بوده است. البته ناگفته نماند که درد در این اختلال زمانی بروز میکند که آسیب عروقی به قسمتهای انتهایی دارای گیرندههای دردی بیشتر رسد.
اگرچه گفته شده هموروئید داخلی فقط ناحیهی داخلی مقعد را درگیر میکند اما در برخی موارد پیشرفت بیماری میتواند آنقدر شدید باشد که قسمتهای وسیعتری از جمله بخشهای انتهایی کانال مقعد و حتی بیرون کانال را ملتهب کند.
انواع درجات بواسیر یا هموروئید داخلی چیست؟
بواسیر داخلی را بر اساس شدت و وسعت اختلالی که در عروق سیاهرگی درون مقعد ایجاد کرده و همچنین میزان بیرونزدگی میتوان به چهار درجه تقسیم کرد.
- هموروئید داخلی درجه یک: در مرحله ابتدایی بواسیر فقط شاهد تورم عروق سیاهرگی درون راست روده هستیم. بسته به شدت ورم و تجمع خون در آنها ممکن است در مواقعی که تحت فشار قرار میگیرند به صورت قطرهای خونریزی کنند.
- هموروئید داخلی درجه دو: در مرحله دوم پیشرفت هموروئید داخلی در صورتی که فرد بسیار هوشیار و بادقت باشد ممکن است متوجه برآمدگی ناحیهی مقعد به اندازهی یک نخود در هنگام اجابت مزاج شود که پس از دفع مدفوع خود به خود از بین رفته و به درون مقعد بازمیگردد.
- هموروئید داخلی درجه سه: در سومین مرحلهی بیماری دیگر توده گوشتی ایجاد شده بر روی مقعد قادر به بازگشت خودبهخودی به درون کانال نخواهد بود ولی فرد قادر است پس از اجابت مزاج هنگام شستوشوی خود آن را با کمک انگشت به درون مقعد بازگرداند.
- هموروئید داخلی درجه چهار: در آخرین مرحلهی سیر بیماری هموروئید داخلی آنقدر شدت میگیرد که توده گوشتی با منشأ درونی کاملاً از مقعد بیرون میزند و به هیچ طریقی حتی کمک انگشت به درون کانال روده برنمیگردد و برآمده بر روی مقعد فرد باقی میماند. برجستگی ناحیهی مقعد باعث ایجاد ظاهر زشت و زنندهای خواهد شد که ممکن است زمینهی شرمساری فرد را در کنار شریک زندگیاش فرآهم کند.
هموروئید داخلی اغلب در افرادی با عادات و شیوههای زندگی نادرست بروز میکند. این نوع هموروئید ناشی از تکرار فشار وارد بر کف لگن است که در زنان باردار به دلیل تحمل فشار جنین و رحم بزرگ شده طی بارداری بیشتر از سایر مردم رویتشده و سبب بروز هموروئید در بارداری م یگردد. در صورتی که در این نوع بواسیر در مراحل ابتدایی سیر خود باشد با درمانهای دارویی و خانگی قابل درمان خواهد بود .عدم توجه به درمان به موقع و پیشرفت بیش از حد بواسیر داخلی میتواند با انواع دیگری از بیماری هموروئید همراه شود و مشکل فرد را دوچندان کند.
بواسیر بیرونزده (هموروئید پرولاپس)
گاهی اوقات هموروئید داخلی آنقدر پیشرفت میکند و بزرگ میشود که از دریچه انتهایی مقعد نیز خارج شده و به صورت توده گوشتی نرم بیرون میزند. این نوع بواسیر داخلی بیرون زده به سبب درگیری دریچه انتهایی کانال مقعد دردناک خواهد بود. زایدهی بیرون زده متحرک و قابل فرو بردن به درون مقعد است. بواسیر بیرونزده ناشی از یک هموروئید داخلی است که پیشرفت کرده و به بیرون از کانال مقعد کشیده شده است. چون دیگر امکان درونی نامیدن این بواسیر به دلیل بیرون زدن آن از کانال وجود نداشت، آن را در دسته دیگری به نام پرولاپس یا بیرونزده طبقهبندی کردند.
نشانههای هموروئید بیرونزده شامل خارش خفیف با یا بدون سوزش است که احتمال خونریزی نیز دارد. خونریزی ممکن است همراه مدفوع یا به صورت جداگانه بر روی دستمال توالت مصرفی دیده شود. در بیرونزدگیهای شدید و پیشرفته شاهد بروز درد تودهی ملتهب قرار گرفته بر روی مقعد خواهیم بود.
در این نوع عکس بواسیر که مشاهده می کنید، فرد قادر نیست تا مدفوع خود را به طور کامل تخلیه کند زیرا تودهها صرفاً محدود به بیرون مقعد نیستند و تودههای برجستهی ایجاد شده درون مقعد مانع انجام کامل عمل اجابت مزاج میشوند. این نشانه یک علامت افتراقی برای کمک به پزشک در تشخیص هموروئید خارجی از نوع پرولاپس است. پس همیشه تظاهر تودههای برجسته بر سطح بیرونی مقعد دلیل بر خارجی بودن نوع آن نیست.
پزشک باید با کمک نشانهها و بررسی داخل کانال با انگشت یا کمک دستگاههای دارای دوربین مخصوص این کار به تشخیص قطعی بیماری دست یابد. این هموروئید داخلی پیشرفته به دلایل مختلفی از جمله چاقی، بارداری، فشارخون بالا و استعمال سیگار به وجود میآید. هر کدام از این علتها به طریقی متفاوت باعث ایجاد اختلال در عملکرد سیاهرگهای درون مقعد میشوند.
بواسیر بیرون زده نتیجهی بیتوجهی فرد به علایم هموروئید داخلی و بیدقتی او نسبت به نشانههای اختلال به وجود آمده در بدنش است. همیشه پیشگیری بهتر از درمان بوده ولی مردم به دلیل عدم آگاهی از نشانههای بیماریها و شدت آسیبهای وارده در مراحل بعدی، به راحتی از علایم عبور میکنند و تا زمانی که مشکلات ناشی از بیماری زندگیشان را دچار اختلال نکند با آن کنار میآیند و سازش میکنند.
بواسیر یا هموروئید ترومبوزه
بواسیر شکننده یک نوع خارجی هموروئید است که به دلیل شدت یافت بیماری به صورت تودهی پرخون و حساس بیرون زده است. این نوع بواسیر علاوه بر ظاهر زننده، بسیار دردناک و گاهی خونریزی دهنده خواهد بود. تودهی پرخون و متورم به رنگ آبی متمایل به بنفش ظاهر میشود. تورم رگهای هموروئیدی خارجی به صورت حاد ممکن است منجر به تجمع خون درون عروق و ایجاد لختههای خون در تودههای برآمده شود. این تودههای حساس و متورم به رنگ آبی مایل به بنفش دیده میشوند که بسیار دردناک خواهند بود.
درد ناحیهی مقعد در این نوع بواسیر محدود به حالت نشسته و هنگام اجابت مزاج نمیشود و فرد در حین راه رفتن، ایستاده و خوابیده احساس ناراحتی میکند. گاهی راه رفتن نیز دچار مشکل خواهد شد و فرد به منظور کاهش درد مجبور به راه رفتن اردکی شکل میشود.
این نوع بواسیر ممکن است به دلیل نشستنهای طولانی مدت در شبانهروز یا یبوست های مزمن و گاهی بدون علت خاصی ایجاد شود. احتمال بهبود خود به خودی لختهی ایجاد شده طی دو الی سه هفته مراقبت وجود دارد ولی پزشک بسته به شدت التهاب و اندازهی تودهی ایجاد شده درمان مورد نظر را در پیش میگیرد.
التهاب ناشی از بواسیر خارجی ترمبوزه میتواند خارش ایجاد کند. تورم بیش از حد توده در مسیر خروجی دستگاه گوارش میتواند منجر به کاهش کنترل ارادی فرد بر دریچهی مقعد شود. این ضعف کنترلی باعث نشت خودبهخودی مدفوع خواهد شد.
سطح شکننده دیوارهی عروق متورم حساس به لمس هستند، به همین دلیل بیشتر پزشکان در اولین مراحل درمانی توصیه میکنند که محل برجسته با یک پد استریل یا گاز به صورت T شکل پانسمان و بسته شود. این کار تا حدودی از اصطحکاک و پارگی توده جلوگیری میکند تا توده با رعایت نکات مراقبتی و رژیم غذایی ملین جذب و رفع شود. در صورت کارآمد نبودن این روش پزشک مجبور به استفاده از شیوههای تهاجمیتر با برش توده و تخلیهی دستی لختهها است. البته روشهای تهاجمی نیز به مراقبتهای بعد از عمل به منظور جلوگیری از عفونت و عوارض ناشی از جراحی نیاز دارند.
در تمام مراحل پیگیری و درمان بواسیر ترمبوزه فرد میتواند از داروهای ضد درد برای تسکین خود تحت نظر پزشک استفاده کند، زیرا درد ناشی از این هموروئید طاقتفرسا خواهد بود. نکته مهم و قابل توجه هموروئید ترمبوزه حرکت لختهی ایجاد شده درون توده توسط سیستم گردش خون و ایجاد انسداد در عروق حیاتی دیگر بدن است که میتواند خطرناک باشد. پس پیگیری فوری این نوع هموروئید و توجه به علایم خطر ناشی از آن مانند قطع ناگهانی درد بدون هیچ مداخلهی پزشکیای حائز اهمیت است.
سختترین نوع هموروئید که ممکن است یک انسان در طول زندگی خود به آن مبتلا شود، هموروئید ترمبوزه است زیرا علاوه بر نشانههای رنجآور به درمان مشکلتری نیاز دارد. این نوع هموروئید به دلیل لختهخونهای ایجاد شده کمی خطرناک بوده و نیاز به اقدامات درمانی فوری دارد. در نتیجه بیتوجهی به نشانههای این بیماری منجر به پیشرفت آن و تبدیل شدنش به انواع پرخطر و دردسرسازتر خواهد شد که نیاز به درمانهای مشکلتری دارند. پیشگیری یا آغاز درمان در اولین مراحل ایجاد این بیماری، بهترین کمکی است که هر فردی میتواند به جای دست و پنچه نرم کردن با مشکل به خود کند.
با عرض سلام و احترام
من ۲۶سالمه .چند بار خون روشن هنگام دفع دیدم و اهمیت ندادم. الان چند ماهیه خونریزی ندارم اما درد خیلی شدیدی هنگام دفع و ختی بعد از دفع دارم . و یک بیرون زدگی خیلی کوچک اندازه عدس در ناحیه مقعد دیده میشود. میخواستم لطف کنید وبگید کدوم نوع بواسیره ؟و بهترین درمان واسه مشکلم چیه ؟ میترسم که پیشرفت کنه. ممنون از سایت مفیدتون.
با سلام بدون معاینه بالینی نمیتواند بیماری مقعدی ایجاد شده را به درستی تشخیص داد ولی احتمالاً دچار بیماری هموروئید بیرونی بوده و اگر به موقع برای درمان آن اقدام نکنید بیماری پیشرفت کرده دچار علایم و عوارض آزاردهنده دیگر نیز خواهید شد اگر زائده مقعدی ایجاد شده دائمی باشد تنها راه رهایی از آن انجام جراحی خواهد بود که البته با کمک روش های نوین نیاز نیست که جراحی گسترده و سنتی با جراحی انجام داد فقط سرپایی تحت بی حسی موضعی درمان شده در همان روز مراجعه مرخص میشود و زندگی عادی خود را آغاز کرد نیاز به… Read more »
باسلام 47 سال دارم در یبوستهای شدید خونریزی و زائده گوشتی اندازه نخود در سمت راست مقعد هنگام دفع بوجود میاید که معمولا بدون درد بود که پس از چند روز با رژیم درمان (بیشتر نوشیدن آب و غذاهای فیبردار وعدم استفاده از دارو و شیاف)و شیاف آنتی همورویید رفع میگردید از حدود یکماه پیش زایده گوشتی بسیار دردناک شده است البته یبوست و خونریزی ندارم ضمنا این زائده بعضی اوقات ماهها حس نمیشود ممنون میشم اگر درمانی پیشنهاد فرمایید
با سلام
اگر زائده مقعدی ایجاد شده دائمی باشد که به درمان های دارویی پاسخ مناسب نداده و نیاز به درمان جراحی خواهد داشت که البته نگرانی برای جراحی وجود ندارد زیرا امروز با ابداع روشهای نوین لیزری امکان جراحی بدون درد و خونریزی تحت بیحسی موضعی در محل کلینیک وجود دارد تا سرپایی در همان روز مراجعه درمان شده مرخص شوید و بتوانید به خانه بازگشته زندگی عادی خود را داشته به محیط کار باز گشته و نیازی به مراقبت استراحت و حمایت دیگران نداشته باشید.
سلام من بیش از 6 ساله بواسیر دارم ، قبلا نمیدونستم دردم چیه و از روی خجالت نمیتونستم به کسی بگم و هروز بدتر میشد ،همیشه احساس دستشویی رفتن داشتم اما هیچی نبود و شدیدا بزرگ شده بود،حتی موقعی که زیاد روی صندلی مینشستم ناخوداگاه باد شکمم خارج میشد، تا اینکه سه سال پیش از اینترنت فهمیدم بیماریم بواسیره و خوب با مراقبت و تغییر بعضی کارا مخصوصا زور زدن و زیاد نشستن تو دستشویی خیلی بهتر شد، دکترم رفتم که کولونوسکپی نوشت اما از خجالت نرفتم، اما هنوزم توده باد کرده ای تو مقعدم هست و دانه های ریزی… Read more »
با سلام
خیر بیماری شما با درمان دارویی برطرف نشده و لازم است تا تحت درمان مناسب داروی بعد از کولونوسکوپی و بررسیهای لازم قرار بگیرید حتی ممکن است نیاز به جراحی داشته باشید بنابراین بهتر است و به نفع سلامت خود شماست که بیش از این روند درمان را به تاخیر نیانداخته حضوری مراجعه کنید.
من بواسیرداستم یک بارعمل کردم وچندبارخودم تخلیه کردم ولی الان چندوقتی است احساس خشکی یافکرمیکنم دوربرمقعدم موزیادداره که بهم میچسبه ویه طوری میشه نمیدونم بایدچکارکنم لطف کنیدراهنمایی کنید که بایدچکارکنم باتشکر
با سلام
برای بررسی وضعیت ناحیه مقعدی خود و دریافت درمان مناسب آن لازم است حضوری مراجعه کنید.
سلام یک ماه پیش دچار خونریزی از ناحیه مقعد شدم خود سر پماد انتی هموریید وبعد از مراجعه به پزشک پماد انتی فیشر استفاده کردم هنگام سرفه شدید دردی شدید ما بین مقعد والت ایجاد میشه در ناحیه مقعد هم کمی سوزش دارم به نظر شما پروستات یا بواسیر
با سلام
به احتمال زیاد دچار بیماری شقاق مقعدی بودید که اگر به موقع تحت درمان دارویی مناسب قرار نگیرید و روند درمان خود را ادامه ندهید بیماری مزمن شده و با پیشرفته آن دیگر به درمانهای دارویی پاسخ موثر نداده نیاز به درمان جراحی پیدا خواهید کرد بعد از اتمام درمان داروی خود در صورتی که بهبودی حاصل نشد برای بررسی وضعیت حضوری مراجعه کنید.
سلام دکتر بنده یکبارسال ۹۱ همورویید عمل کرده ام پس ازمدتی دوباره دچاریبوست شدم وباقرص های سی لاکس حداکثرهفته ای دوباراجابت مزاج داشتم داخل مقعد توده ای حالت تپه تپه دورتادور مقعدراگرفته وسی لاکس راکنارگذاشتم ضمنا چون چندسال متوالی یبوست داشتم ازتنقیه آب ولرم بداخل مقعدهم استفاده میکنم دردندارم مگر موقع اجابت مزاج که باتنقیه آب انجام میشود ولی قبلازعمل دچار اتساع روده شده بودم فکرمیکنم چون روده هامتسع شده اجابت مزاج انجام نمیشود یعنی نمیتوانم بگویم یبوست بلکه تنبلی روده دارم همراه بااتساع روده چه بایدبکنم ضمنا خیلی طولانی بایددردستشویی بمانم تااجابت انجام شودممنونم پاسخ دهید
با سلام
لازم برای بررسی وضعیت بیماری خود و دریافت درمان مناسب آن حضوری مراجعه کرده تحت معاینات بالینی و بررسی دقیق قرار بگیرید.
سلام من یک ماهه زایمان کردم یه کوچولو بواسیر داشتم که زده بود بیرون چند سالی بود اما الان بزرگ تر شد به علت یبوست که بعد از زایمان گرفتم نمیدونم چیکار کنم خیلی ناراحتم
با سلام در صورت داشتن زائده مقعدی دائمی تنها راه رهایی از این بیماری انجام جراحی بوده که البته میتوانید آن را سرپایی با کمک روشهای نوین لیزری انجام دهید و نیازی به بستری شدن در محیط بیمارستان و یا قرار گرفتن در معرض داروهای بیهوشی نداشته باشید در همان روز مراجعه طی یک الی دو ساعت جراحی شده به خانه باز خواهیم گشت و نیازی به استراحت و مراقبت خاصی ندارید و از روز بعد میتوانید مراقبت از فرزند خود و کارهای روزمره را آغاز کنید البته باید تغییراتی در زندگی خود ایجاد کرده و دچار یبوست و برگشت… Read more »
سلام خسته نباشيد
من از يبوست شديد بواسير گرفتم و بعد از زايمان كلا اومده بيرون ولي فقط از سمت چپ و بسيار نازك مث توده خوني نيست ايا با ليزر مشكل من حل ميشه يا بايد عمل كنم؟!
احتمال داره كه با دارو خوووب بشه😕😕!!!
با سلام عارضه مقعدی ایجاد شده نیاز به معاینه بالینی برای تشخیص قطعی دارد ولی با توجه به توضیحاتتان میتواند نشانهای از ابتلای شما به بیماری مقعدی بواسیر به سبب ابتلا به یبوست باشد، در صورتی که برای درمان این مشکل هیچ اقدامی نکنید دیر یا زود بیماری پیشرفت نموده و علایم آزار دهنده دیگری مانند خارش و سوزش شدید و یا مشکل در دفع مدفوع بروز خواهد کرد. بهتر است هر چه زودتر برای درمان خود و بررسی علت مراجعه کنید. بیماری مقعدی بین مردم شایع بوده و معاینه آن برای پزشک طبیعی است، خوشبختانه با کمک روش نوین… Read more »
سلام من الان دو سال میشه که درناحیه مقعدم درد دارم ولی خونریزی ندارم یه تکه گوش به اندازه یک جوش نیز در ناحیه مقعدم وجود داره دکترم رفتم ولی اثری نداشت کمر دردم دارم لطفا راهنمای کنید
با سلام زائده مقعدی شما میتواند نشانه یک بیماری مقعدی مانند هموروئید یا شقاق مقعدی، آبسه مقعدی باشد که تشخیص قطعی آن مستلزم معاینه بالینی و مشاهده محل آسیب و مراجعه حضوری شماست، درمان مناسب نیز با توجه به نوع بیماری و میزان پیشرفت آن شامل درمان دارویی و جراحی و روشهای تهاجمی خواهد بود. نکته مهم مراجعه فوری پیش از پیشرفت بیماری و بروز عوارض دیگر است.
سلام تقریبا دوساله یه گوشت کوچولو بیرون مقعدم دارم ازبودنش ناراحتم اما درد خارش یاهرچیزی اصن ندارم نمیدونم چیکارکنم راهنمایم کنید
با سلام برای بررسی و برداشت لیزری آن مراجعه کنید. با کمک روش نوین لیزری بدون درد و خونریزی و بدون نیاز به بی هوشی عمومی و بستری شدن در بیمارستان به صورت سرپایی جراحی شده و در مدت کوتاهی سلامت خود را باز مییابید.