خوشبختانه درمان واریس به صورت بستری شدن در بیمارستان یا بهبودی طولانی و ناراحت کننده نیست. به طور کلی با کمک روشهای کمتر تهاجمی، وریدهای واریسی میتوانند به صورت سرپایی درمان شوند. پزشکان هنگام درمان وریدهای واریسی محافظه کار هستند و به احتمال زیاد در مرحله اول توصیه میکنند تا بیمار به جای تلاش برای درمانهای تهاجمی، تغییراتی مطلوب در شیوهی زندگی خود را ایجاد کند. برخی از اقدامات خود مراقبتی میتواند به کاهش ناراحتیهای ناشی از واریس کمک کند. این اقدامات مشابه میتواند به جلوگیری از ایجاد یا رشد وریدهای واریسی نیز کمک کند که عبارتاند از:
- اجتناب از ایستادن یا نشستن برای مدت زمان طولانی: وقتی برای قدن زدن بین کار و فعالیت روزانه و تغییر حالت دادن بدن برای تحریک جریان خون در پاها صرف شود.
کاهش وزن یا حفظ وزن متعادل: کاهش وزن اضافی، فشارهای غیر ضروری را از رگها برمیدارد. رژیم غذایی کم نمک و کم چرب و پر فیبر نیز به جلوگیری از تورم ناشی از احتباس آب و حفظ وزن مناسب کمک خواهد کرد.
ورزش برای بهبود گردش خون: حرکت و پیادهروی یک راه عالی برای بهبود گردش خون در پاها است. پزشک میتواند سطح فعالیت مناسب خود به بیمار خود توصیه کند.
پوشیدن جوراب واریس: جوراب مخصوص واریس به فشردهسازی عروق و تسهیل بازگشت خون به قلب و کاهش تورم پاها کمک خواهد کرد.
خودداری از پوشیدن لباسهای تنگ: پوشیدن لباس تنگ در اطراف کمر، پاها یا کشاله ران میتواند جریان خون را کاهش دهد.
اجتناب از پوشیدن کفش پاشنه بلند: کفش پاشنه متوسط یا کوتاه فشار وارد بر روی پاها را کم خواهد کرد.
بالا گذاشتن پاها هنگام خواب و استراحت: گذاشتن چند بالش زیر پا حین خواب و استراحت در طول روز به گردش خون پا کمک میکند.
خودداری از انداختن پا بر روی هم هنگام نشستن: وزن پاها بر روی هم باعث تشدید واریس خواهد شد.
استفاده از جورابهای فشردهسازی در تمام روزها اغلب اولین اقدام درمانی است که پیش از امتحان درمانهای دیگر توصیه خواهد شد. این جورابها به طور پیوسته پاها را فشار میدهند و بر روی رگها و عضلات پا بیشتر مؤثر هستند. مقدار فشردهسازی بر اساس نوع و مارک متفاوت آن است. جورابهای مخصوص واریس در اکثر داروخانهها و فروشگاههای لوازم پزشکی با قیمتهای متفاوت در دسترس است. جورابهای واریس در اندازههای مختلف و با فشارهای مختلف در دسترس هستند. آنها در رنگهای مختلف، طول های مختلف تا زانو یا ران و سبک های مختلف پا ـ برخی کل پای را پوشش میدهند و بعضی از آنها از جلوی انگشتان ـ تولید میشوند. در صورت ابتلا به بیکفایتی وریدی عمیق (انسداد یا مشکلات دریچههای درون رگهای عمیق در پاها) ممکن است نیاز به پوشیدن جوراب واریس تا پایان عمر باشد. پوشیدن درست و استفاده صحیح از جوراب بسیار مهم است. پوشیدن آنها از صبح ضروری و ممکن است در آب و هوای گرم کمی ناراحت کننده باشد. جوراب مصرفی باید سایز پا بوده و برای سفارش آن پا از چند نقطه اندازهگیری شود. در صورت امکان پا باید در صبح اندازهگیری شود تا تورم در حداقل میزان ممکن باشد. در صورت بروز خشکی در پوست ناشی از پوشیدن جوراب هنگام خواب پاها را با کرم نرم کننده مرطوب شود. جورابهای واریس معمولاً باید هر سه تا شش ماه جایگزین شوند. برای استفاده صحیح و مداوم لازم است دو دست جوراب داشت تا زمان شستن هر یک از دیگری استفاده شود. جوراب واریس باید با دست و آب نیمه گرم شسته شود.
بنابراین درمان خانگی واریس با مراقبت از خود مانند ورزش، پوشیدن جورابهای مخصوص واریس میتواند به بیمار در کاهش درد وریدهای واریسی کمک کند و همچنین از بدتر شدن آنها جلوگیری کند. اما در صورت وجود نگرانی از ظاهر وریدها و همچنین به منظور پیشگیری از وخیم شدن آن لازم است تا به پزشک مراجعه شود. در صورت ابتلا به مشکلاتی نظیر یبوست مزمن، احتباس ادراری یا سرفه مزمن لازم است تا فرد درمان شده و فشار وارد بر پاها کاهش یابد.
باسلام،من یه خانم 40ساله هستم که سه بار سزارین شدم بعد اززایمان دومم پاهام به خصوص پای راستم دچار واریس شد،هم از نوع وریدی هم عنکبوتی،وقتی سر پا میایستم پای راستم درد میگیره وپای راستم ازپای چپم،چاقتره،وظاهر نازیبایی گرفته،چی کار کنم؟
با سلام
برای بررسی وضعیت و تصمیمگیری درباره درمان خود حضوری مراجعه کنید تا به صورت دقیق راهنمایی شوید.
سلام من هر دوتا پاهام واريس هست با رگهاي عنكبوتي يك بار تزريق كردم ولي نتيجه نگرفتم دنبال ي روش درماني ساده هستم بهترين وساده ترين درمان را لطفاً برام توضيح بدين و هزينه اش را هم بگين ممنون ميشم از لطفتون
با سلام
با کمک روش های لیزری میتوانید بدون درد و خونریزی تحت بی حسی موضعی و سرپایی درمان شده و از این بیماری رها شوید برای بررسی وضعیت خود و راهنمایی بیشتر لازم است حضوری مراجعه کنید.
سلام خسته نباشید من ۱۴ سال دارم روی قوزک پاهام موی رگ های قرمز و آبی مشاهده می شود پای چپم بیشتر است خواستم ببینم واریس است یا نه ؟ و راه پیشگیری آن چیست
با سلام
بدون معاینه بالینی نمی توان نظر قطعی داد ولی به احتمال زیاد دچار درجاتی از بیماریهای واریس شده و باید برای بررسی وضعیت حضوری مراجعه کنید برای پیشگیری از تشدید آن معمولاً جوراب های واریس مناسب تجویز خواهد شد.
با سلام میخاستم ببینم تنگی نفس در شب موقع خواب میتونه از واریس پا باشه
من با ماساژ دادن پاهام تنگی نفسم بهتر میشه واریس پا دارم در حد خفیف ولی شبا خیلی درد دارم
لطفا راهنماییم کنید متشکرم
با سلام
خیر ارتباطی وجود ندارد ولی اگر تنگی نفس همراه با تپش قلب دارید به متخصص قلب و عروق مراجعه نمایید و برای واریس باید حضوری مراجعه نمایید تا بر حسب شدت آن برای درمان تصمیم گیری شود.
با سلام
من ۳۱ سال دارم و واریس دارم. رگهام کمی برجسته هستند اما یک رگ از زیر زانوی چپم طنابی شکل شده و تا تقریبا ساق پا ادامه پیدا کرده اما درد ندارم. الان حدود ۴ ماه هست که جوراب واریس می پوشم.
می خواستم بدونم باید عمل کنم و اگر بله چه مدل عملی؟ و آیا عوارض جانبی و یا خطر داره؟ در ضمن اگر بله هزینه عمل رو هم بفرمایید.
با تشکر
با سلام برای تشخیص نوع واریس و شدت آن و تصمیم گیری درباره درمان مناسب آن لازم است تا حضوری مراجعه نموده و مورد بررسی بالینی قرار بگیرید، روشهای درمانی مختلفی برای از بین بردن واریس وجود دارد که در قسمت مقالات واریس توضیح داده شده است، در صورت رعایت اصول مراقبتی بعد از عمل به شکل تضمینی درمان خواهید شد.