درمان کیست مویی با دارو؛ بهترین پماد و درمان سریع بدون عمل

درمان کیست مویی با دارو

درمان کیست مویی با دارو یکی از روشهایی است که افراد در مراحل ابتدایی بیماری از آن کمک میگیرند. با ما در این مطلب همراه باشید تا انواع دارو برای کیست مویی و دیگر روشهای درمان کیست مویی بدون جراحی به صورت دارویی یا لیزر کیست مویی این بیماری را به شما معرفی نماییم؛ با ما همراه باشید.

درمان دارویی کیست مویی چه موقع اثر بخش است؟

برای شروع دوره درمانی کیست مویی یا سینوس پیلونیدال دکتر کیست مویی، با توجه به شدت بیماری و حاد یا مزمن بودن آن و نوع علائم کیست مویی برای انتخاب درمان تصمیم می‌گیرد. با وجود تشخیص بیماری در مراحل ابتدایی آن که هنوز بیمار هیچ علامتی از درد و التهاب ندارد، ممکن است پزشک علاوه بر توصیه به رعایت بهداشت فردی و تمیز نگه داشتن محل توده، آنتی‌بیوتیک یا دارو نیز تجویز کند.

انتخاب روش درمان دارویی کیست مویی نیاز به بررسی و نظر قطعی پزشک داشته و در برخی موارد اصلا پاسخگو نیست. در مراحل حاد بیماری که فرد از تورم و درد رنج می‌برد، پزشک علاوه بر درمان آنتی‌بیوتیکی و ضد درد و مصرف مکمل روی و ویتامین C، ممکن است سوراخ و تخلیه کردن چرک موجود در آن را نیز در بیمارستان تحت بی‌حسی موضعی توصیه کند.

زیرادارو یا پماد کیست مویی فقط موجب تسکین درد شده و به طور کامل بهبود نمی‌یابد. هرچند پیشرفت علم توانسته چند روش غیر جراحی کم‌تهاجمی را بر سر راه پزشکان و بیماران قرار دهد اما این روش‌ها هنوز نتوانسته‌اند به قدری مؤثر واقع شوند که جای درمان قطعی آن یعنی جراحی یا لیزر را بگیرند بنابراین عوارض ان را جدی بگیرید.

بیشتر بخوانید: عوارض عمل نکردن کیست مویی

دارو برای کیست مویی

در روش درمان کیست مویی با دارو معمولا دکتر کیست مویی با بررسی علائم بیمار که چه میزان حاد یا خفیف است اقدام به تجویز دارو های ضد عفونت یا آنتی بیوتیکی میکند. این دارو ها گاه تزریقی، گاهی استعمالی و گاهی میل کردنی است.

در ادامه با برخی از اصلی ترین دارو برای کیست مویی آشنا خوهید شد.

درمان کیست مویی با آنتی بیوتیک

انتی بیوتیک ها از گروه داروهایی هستند که برای کاهش التهاب و عفونت استفاده می شوند. مصرف داروی آنتی بیوتیک برای کیست مویی تا حدودی سبب از بین بردن عفونت گشته و نمیتواند به طور کامل کیست را از بین ببرد. برخی ازآنتی بیوتیک ها و دارو برای کیست مویی که به منظور بهبود و کم کردن التهاب بیماری تجویز میشوند، سفالکسین، ازیترومایسین، یا سفیکسیم می باشد.

به یاد داشته باشید برای درمان اساسی کیست مویی می بایست کیست مویی را به طور کامل تخلیه نمود. روشهای درمان گیاهی کیست مویی یا دارویی تنها علائم را موقتا از بین می برند.

داروی مسکن

برخی داروهای تسکین دهنده درد از جمله ایبوپروفن یا استامینوفن می توانند نقشی موثر در کاهش درد و علائم کیست مویی داشته باشند. البته بیماران باید بدانند این دارو ها تنها نقش کاهش درد موقت را ایفا می کنند و نقش از بین بردن توده را اجرا نخواهند کرد. بنابراین اگر قصد از بین بردن و درمان صد در صد کیست مویی را دارید از روشهایی چون لیزر یا جراحی کمک بگیرید.

بیماران ابتلا به کیست مویی در مراحل ابتدایی ابتلا به این بیماری به دلیل شیوع درد در ناحیه اقدام به استفاده ازدارو کرده و سعی در کاهش علائم دارند. از این رو دارو های مسکن اولین دسته از داروهای کیست مویی شناخته می شوند.

تسکین دهنده های دردی چون استامینوفن، ژلوفن، ایبوپروفن از انواع شناخته شده آنها هستند که تنها با دوز مصرفی کافی قابل استفاده هستند. به خاطر داشته باشید استفاده بی رویه از اینگونه دارو ها موجب نارسایی کلیه و دیگر عوارض خواهد شد.

مطالعه بیشتر: کیست مویی چیست

درمان کیست مویی با دارو به صورت قطعی نبوده و تنها موجب کاهش علائم و التهابات ناشی از عارضه می شود.

لیزر کیست مویی

لیزر کیست مویی نیز یکی از روشهای درمان کیست مویی بدون عمل جراحی می باشد که با استفاده از پیشرفته ترین روش درمانی این بیماری مورد استفاده بیماران قرار گرفته است. لیزر بدون استفاده از تیغ جراحی بوده و در کمترین زمان و عوارض، این بیماری را به طور کامل درمان می کند.

بیشتر بخوانید: درمان کیست مویی

تزریق فنل

روشی برای درمان کیست مویی به خصوص در آبسه حاد و بیماری مزمن آن، تزریق فنل است که پزشک با کمک بی‌حسی موضعی، یک ترکیب شیمیایی ضدعفونی کننده را به درون سینوس مویی تزریق می‌کند که احتمالاً کافی نبوده و نیاز به تکرار پیدا خواهد کرد. در این روش از ژل پارافین برای جلوگیری از آسیب بافت پوست، ناشی از ماده‌ی فنل استفاده می‌‌شود. تزریق فنل ممکن است همراه با برداشتن موضعی سینوس نیز به صورت ترکیبی انجام شود. بهبود زخم معمولاً نیاز به ۴ الی ۸ هفته زمان دارد. ولی به دلیل عود زیاد روش تزریق فنل با استقبال کمی مواجه شده و کمتر از سایر تکنیک‌ها استفاده می‌شود.
از آنجایی که احتمال پاسخ التهابی شدید موضعی پس از تزریق داروی فنل برای کیست مویی وجود دارد، بیماران باید یک شب در بیمارستان بستری شوند. پس از آن، بیمار مجاز به بازگشت به خانه، همراه با دستورالعمل مراقبتی اصلاح و زدودن موهای ناحیه و حمام روزانه است.

تصویر درمان کیست مویی با دارو

لازم به ذکر است که تمامی روشهای دارویی در خانه بیشتر برای جلوگیری و ثابت نگه داشتن وضع توده کاربرد دارند و به هیچ عنوان کیست مویی را ریشه کن نمی کنند. امروزه بهترین روش بدون جراحی برای درمان کیست مویی یا سینوس پیلونیدال لیزر درمانی می باشد و در کمتر از یک ساعت به صورت سرپایی انجام می شود.

چسب فیبرین

یکی دیگر از روشهای درمان کیست مویی با دارو، که جدیدتر می باشد استفاده از چسب فیبرین در درمان دارویی کیست مویی یا سینوس پیلونیدال به جای اعمال جراحی سنگین‌تر است. این روش می‌تواند با کم‌ترین میزان تهاجم در روش دارویی کیست مویی یا سینوس پیلونیدال مؤثر باشد. یکی از ویژگی‌های این روش درد کمتر آن نسبت به روش‌های جراحی سنتی و فلپ است. این کار می‌تواند تحت بی‌هوشی موضعی یا عمومی انجام شود و فرد نهایتاً طی یک الی دو روز به فعالیت روزمره خود باز گردد. چسب فیبرین همچنین نشان داده که بهتر از گزینه‌های تهاجمی‌تر در بهبود بیماری سینوس پیلونیدال کودکان است.
چسب فیبرین برای کیست مویی به علت مزایا و میزان عود تقریباً یکسان با سایر روش‌های جراحی باید به عنوان روش خط اول بسیاری از سینوس‌های پیلونیدال در نظر گرفته شود. این روش توانسته بالاترین سطح رضایت را در بیماران به وجود آورد.
اخیراً تکنیک‌های رادیوفرکانسی نیز برای کاهش درد در کنار سایر روش‌ها مورد مطالعه قرار گرفته است. این دو نوآوری که گفته شد، منعکس‌کننده تلاش‌های جاری برای تعریف یک رویکرد درمانی کم‌تهاجی بیماری پیلونیدال است که حداقل به همان اندازه‌ی روش‌های سنتی مؤثر باشند.
با این حال، با وجود چند روش پزشکی کشف شده برای سینوس پیلونیدال، به طور گسترده آبسه‌‌ی تشکیل شده از یک سینوس پیلونیدال فقط باید با درمان جراحی یا برش و تخلیه درمان شود و استفاده از دارو برای کیست مویی تاثیری ندارد.

چگونه کیست مویی را بدون جراحی درمان کنیم؟

کیست مویی بیماری ناشی از پدید آمدن توده عفونی و تا خوردن مو به زیر پوست می باشد که علائم دردناکی به همراه می آورد. درمان کیست مویی بدون جراحی به طور کلی امکان پذیر نبوده و تنها با روشهایی چون لیزر یا جراحی قابل تخلیه و درمان است. از آنجایی که نمیتوان به طور قطعی گفت که استفاده از دارو برای درمان کیست مویی تا چه حد تاثیر گذار است، بهتر است در صورت مشاهده هرگونه علائم ناشی از این عارضه به متخصص مراجعه کنید.

میزان اثر بخشی دارو و پماد برای کیست مویی

کیست مویی یک بیماری عفونی در زیر پوست می باشد که در اثر تا خوردن مو به داخل پوست به وجود می آید؛ قطعا درمان کیست مویی به راحتی و با روشهای خانگی درمان کیست مویی امکان پذیر نبوده و می بایست یک روش پیشرفته برای درمان کیست مویی در برگرفته شود.

استفاده از پماد، آنتی بیوتیک یا دارو های درمان کیست مویی قابلیت از بین بردن علائمی چون درد، التهاب یا کاهش عفونت را به همراه دراند اما به این نکته توجه کنید که بدون به کار گیری یک روش تهاجمی چون جراحی یا لیزر درمان قطعی کیست مویی امکان پذیر نیست.

سوالات متداول

133 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
View all comments
هومن

کیست مویی خیلی خیلی حاد دارم من به طوریکه همش لباسم به خاطر ترشح ازش کثیف میشه چیکار کنم

مجید

سلام پماد کیست مویی میخواستم خیلی شدید در دارم از روی کمر تا ناحیه مقعد

باقری

سلام من ۵سال میشه کیست موی جراحی کردم اما دوباره کیست دارم باید چکار کنم

اسدی

سلام خسته نباتشید من ۲سالی میشه که کیست مویی دارم و خیلی میترسم که جراحی کنم یه راهی دارویی روشی برای درمان کیست مویی بدون جراحی بهم پیشنهاد کنید. باور کنید من نمیتونم اصلا اسم جراحی میاد من غش میکنم

اصغر

درمان کیست مویی با واجبی ممکنه؟ یعنی ناحیه رو خوب به واجبی اغشته کنیم که موهاش از بین بره

صدیق

وقتتون بخیر درمان کیست مویی بدون جراحی امکان پذیره؟ یعنی میشه با دارو یا پماد کلا این بیماریو از بین برد؟

نجفی

سلام یه داروی خوب برای رفع و درمان کیست مویی میگید

آیلار

میشه راهنماییم کنید من فکر کنم کیست مویی گرفتم از کمرم داره ترشح عفونی میاد بعد خیلیم میسوزه دارو برای کیست مویی چی خوبه؟

نسرین

سلام آقای دکتر داروی درمان کیست مویی میخوام چه انتی بیوتیکی بهتره؟

کیمیا

داروی برای کیست مویی میخوام چی باید بگیرم؟

تلفن : 00 - 000
تماس اینستاگرام