عکس گوشت اضافه مقعدی
گاهی برخی افراد علائمی چون زائده یا گوشت اضافه مقعدی در ناحیه مقعد احساس نموده که نشان از وجود یک بیماری هستند. در این مطلب با انواع بیماری های مقعدی که سبب بروز گوشت اضافه مقعدی می شوند، علتها و علائم این عارضه و روش درمان گوشت اضافه مقعد را مطالعه خواهیم نمود.
گوشت اضافه مقعدی که به آن زائده مقعدی نیز گفته می شود، از عارضه های رایجی است که ممکن است برای تمام افراد از سنین خردسال تا کهنسال به وجود بیاید. افراد معمولا زمانی که خود را لمس میکنند، متوجه این زائده می شوند. گوشت اضافه در مقعد معمولا با روشهای درمانی به راحتی برطرف می شود. این زائده های گوشتی اکثرا بی خطر بوده و سرطانی نیستند. ولی ممکن است نشانه ای از یک بیماری نشیمنگاهی مانند بواسیر (هموروئید)، شقاق، فیستول و… باشند. در ادامه این عارضه را از هر نظر بررسی می کنیم.
نسبت به دلایلی که ذکر شد، ممکن است هر فرد نسبت به علت ابتلا خود به گوشت اضافه مقعدی، علائم مختلفی را تجربه کند. بارز ترین نشانه ها و علائم گوشت اضافه مقعدی عبارتند از:
پوست مقعد نسبت به دیگر قسمت های بدن حساس تر بوده و به دلیل شل بودن و افتادگی آسیب پذیر تر است. در نتیجه ممکن است به دنبال یبوست افراد این عارضه را تجربه کنند. ولی به طور کلی دلایل و بیماری های مقعدی مختلفی در پیش آمدن گوشت اضافه مقعدی نقش دارند. که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد.
شقاق یا فیشر یکی از بیماریهای رایج نشیمنگاهی است. این بیماری به دلیل وارد شدن فشار به دریچه مقعد و یبوست مزمن در داخل کانال رکتوم یا خارج از آن به وجود می آید. زمانی که فرد برای درمان آن از روشهای پزشکی اقدام نکند، زخم خود به خود جوش خورده و زائده ای به شکل گوشت اضافه از آن بیرون می زند. این تکه گوشت کوچک در صورت عدم درمان، در ناحیه مقعد باقی می ماند. خارش سوزش مقعد و خونریزی در اثر خاریدن زخم، از علائم شایع شقاق هستند.
بواسیر و گوشت اضافه مقعدی دو نمونه از عارضه هایی هستند که به طور مکرر با یکدیگر اشتباه گرفته می شوند. زیرا بواسیر (هموروئید) نیز به صورت برجسته در داخل یا خارج از کانال رکتوم بر اثر ملتهب شدن سیاهرگ ها به وجود می آید. به همین دلیل زمانی که فرد آن را لمس می کند، ممکن است با زائده مقعدی اشتباه بگیرد. در صورتی که علائم هر یک از این دو عارضه را بدانید، دیگر این اتفاق نمی افتد.
رابطه از پشت عوارض بسیاری به همراه دارد که به وجود آمدن گوشت اضافه در مقعد یکی از آنها می باشد. اگر این کار به صورت مکرر انجام شود، عضلات اسفنکتر مقعد و کانال رکتوم آسیب دیده و فرد دچار بی اختیاری در دفع می شود. رابطه مقعدی به غیر از احتمال ابتلا به گوشت اضافه، ابتلا به بواسیر را نیز افزایش می دهد.
زگیل تناسلی یکی دیگر از بیماریهای نشیمنگاهی و رایج بین افرادی است که دارای شرکای جنسی متعددی هستند. این زگیل ها، زائده های کوچکی هستند که در اطراف و کانال مقعد، واژن و آلت تناسلی مردان رشد می کنند. زگیل مقعدی بعضا با گوشت اضافه مقعدی به اشتباه گرفته می شوند و فرد نیاز به معاینه پزشک دارد.
زنان باردار نسبت به دیگر افراد، بیشتر مستعد ابتلا به بیماریهای نشیمنگاهی هستند. طبق آمار بیش از نیمی از زنان حامله به طور شایع در دوران بارداری به بواسیر، شقاق یا یبوست مبتلا می شوند. زخم ناشی از این بیماری های معمولا منجر به ایجاد بیرون زدگی گوشت اضافه مقعدی زنان می شود.
همانطور که میدانید، مدفوع انسان دارای ماهیت اسیدی بوده و هنگامی که یک فرد دچار اسهال می شود، دفع رقیقی دارد. به دلیل حساس شدن پوست در نتیجه فرد دچار سوزش یا زخم در نشیمنگاه می شود که در موارد مزمن زائده ای اضافی در آن قسمت ایجاد می شود.
کرون یکی از بیماریهای التهابی روده می باشد که مربوط به دستگاه گوارش بوده و اغلب بدون دلیل خاصی به وجود می آید. از عوارض بیماری کرون می توان به یبوست و اسهال اشاره کرد. همانطور که پیشتر ذکر کردیم این دو عارضه از دلایل ایجاد زائده گوشتی در مقعد هستند.
همانطور که در ابتدا هم ذکر کردیم، افراد با لمس مقعد خود، می توانند به راحتی آن را تشخیص دهند یا در صورت شک در تشخیص، به پزشک مراجعه کنید. زیرا او طی یک معاینه فیزیکی ساده می تواند بیماری شما را تشخیص دهد. اگر فرد دچار شرایط خاص مانند خونریزی و التهاب باشد، پزشک معمولا از روشهای پیشرفته تر مانند بیوپسی (نمونه برداری)، سیگموئیدوسکوپی و آندوسکوپی استفاده می کند که مطمئن شود به بیماری های روده و گوارش مبتلا نشده اید.
درمان گوشت اضافه مقعد به روشهای مختلفی چون لیزر، عمل جراحی امکان پذیر است. در این میان تنها برخی روشهای خانگی به منظور کاهش علائم وجود دارند که برخی افراد در مراحل اولیه ابتلا به بیماری می توانند از آنها کمک بگیرند. در غیر این صورت و حاد شدن بیماری فرد می بایست از روشهای دیگری چون لیزر کمک بگیرد.
بهترین و آسان ترین راه برای از بین بردن این عارضه، درمان با لیزر CO2 می باشد. طی این روش درمان، مراجعه کننده به هیچ عنوان درد و سوزشی را حس نمی کند. به علاوه به صورت سرپایی درمان شده، بدون بیهوشی است و می تواند از روز خود استفاده کند.
از مزیت های درمان با لیزر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
هزینه درمان گوشت اضافه مقعدی با لیزر به عوامل متعددی از جمله؛ محل قرار گرفتن زائده، اندازه آن، میزان حاد یا خفیف بودن و کلینیکی که برای درمان به آن مراجعه می کنید بستگی دارد.
بیشتر بخوانید: هزینه جراحی بواسیر با لیزر
عمل جراحی شامل برش گوشت و در صورت نیاز بخیه زدن قسمت اسکار می باشد. درست است که عمل جراحی یکی از روشهای قطعی برای درمان می باشد، ولی مراجعه کننده باید احتمال آسیب به عضلات مقعد و بی اختیاری در دفع مدفوع را هم در نظر داشته باشد.
باید این را بدانید که طبیعتا زائده گوشتی که از مقعد شما آویزان شده، به هیچ عنوان با دارو، عسل، سیر و سرکه و روشهای درمان گوشت اضافه مقعدیبا طب سنتی و چیزهایی از این قبیل از بین نمی رود! پس با استفاده از این دسته محصولات ، شما فقط وضعیت زائده و زخم را ممکن است بدتر کنید و دچار خارش یا سوزش شوید. پس پیشنهاد می کنیم بدون مشورت با پزشک به صورت سر خود از دارویی استفاده نکنید.
من گوشت اضافه مقعد دارم و خیلی موقع دستشویی کردن دارم اذیت میشم هردفعه دردش بیشتر از دفعه قبل میشه
سلام برای درمان گوشت اضافه مقعد می توانید از لیزر استفاده کنید. احتمالا زائده بواسیر می باشد
من نزدیک به یک ساله که گوشت اضافه مقعد دارم نه درد دارم نه سوزش نه خارش هیچی ندارم فقط یه وقتایی چند قطره خون میبینم ازش
ممکن است به هموروئید خفیف مبتلا شده باشید که در صورت بی توجهی به نوع حاد آن تبدیل شود. از غذاهای حاوی فیبر استفاده نمایید تا مدفوع به راحتی خارج شده و مقعد را تحریک نکند.
سلام خسته نباشید ممکنه بدونم میشه با عکس تشخیص داد که بنده به گوشت اضافه مقعد مبتلا شده یا به بواسیر؟
خیر بررسی باید به صورت فیزیک انجام شود.
در اثر یبوست یک چیزی از مقعدم اویزان شده
چه کاری برای درمانش انجام بدم؟
این مشکل یا بیماری بواسیر می باشد که می بایست آن را لیزر کنید.
سلام بیست روزه عمل بواسیر انجام دادم یک تکه گوشت سر سفید در اطراف مقعدم به وجود آمده دلیلش چیه
سلام دوست عزیز به صورت حضوری نزد متخصص خود مراجعه کنید ممکن است دچار عفونت شده باشد
من گوشت اضافه ندارم اما دم مقعدم یه وقتایی باد میکنه متورم میشه
ممکن است زائده مقعدی شما ناشی از ابتلا به هموروئید باشد
دکتر من به گوشت اضافه مقعد مبتلا شدم اما خیلی خجالت میکشم که به خانوادم بگم من این مشکلو دارم اخه من ۱۴ ساله و میترسم مشکل باشه
دوست عزیز مشکلات و بیماری های ناحیه نشیمنگاه نیز مانند سایر بیماری ها بوده و برای درمان آنها نباید خجالت کشید.
سلام اقای دکتر من تمام اعتمادبه نفسمو به خاطر گوشت اضافه کنار مقعد از دست دادم همش نگرانم که خوب نشم و این داعم اینطوری بمونه
بله در صورت عدم مراجعه به پزشک و متخصص امکان حاد شدن گوشت اضافه وجود خواهد داشت.
سلام دکتر چند وقتی وقتی مدفوع میکنم سوزش میگیره ، مثل گوشت اضافه نیست میشه بگید از چیه و درمانش چجوریه ؟
ممکن است شقاق باشد که در مرحله اول با استفاده از پماد انتی فیشر و در صورت عدم بهبودی از روشهای جراحی یا لیزر استفاده کنید.
سلام دکتر اگه ریز باشه میشه با دست بکنیم یا نه مال من کوچیکه درست شبیه زایده گوشتی هست
سلام خیر به هیچ عنوان نباید گوشت اضافه مقعد را با دست کنده یا آن را تحریک کنید.